OVER ONS

Onze reis

Met ruim '33 jaar' ervaring in de reiswereld weten Hélène en Terry waar ze het over hebben en beschikken wereldwijd over een indrukwekkend netwerk van vele lokale specialisten.


Hélène werd in 1981 stewardess (Saudia Airlines) en reisde vanaf jonge leeftijd de hele wereld over. Dit bracht haar uiteindelijk naar romantisch Parijs, alwaar zij een aantal jaren woonde. In 1985 besloot ze samen met Terry, inmiddels haar man, de wereld in te reizen. Profiterend van alle gratis vliegtickets reisden ze samen al de hele wereld over, maar het werd tijd écht te gaan reizen! Met een rugzak, én basic! Banen werden opgezegd en zo vertrokken ze, met de reisbijbel* onder de arm samen naar Zuid-Oost Azië.

* 'South-East Asia on a Shoustring' van Tony Wheeler.

lonely planet on a shoestring omslag
lonely planet on a shoestring achterzijde
lonely planet on a shoestring binnenzijde kaart
lonely planet on a shoestring binnenzijde aantekeningen

Ze reisden door vele landen en eindigden uiteindelijk in de hoofdstad van Taiwan, Taipei alwaar 'kamaraad' backpackers veelal financieel bijtankten door het geven van Engelse les. Dit was aldaar booming business half jaren tachtig! Zo woonden zij ruim een jaar in Taiwan en kreeg Terry een baan aangeboden door een handels-maatschappij en maakte Hélène carrière als fotomodel en zelfs als nagesynchroniseerde 'soap-ster' op TV. 

In 1988 keerden Hélène en Terry terug en werd kort daarna hun oudste zoon geboren. Hierna volgde in 1990 een tweede zoon en in 1994 een dochter. Terwijl Terry met zijn internationale onderneming doorging, nam Hélène een aantal jaren de tijd om bij de kinderen te zijn. Ze pakte uiteindelijk haar studie weer op en rondde in iets meer dan een jaar haar HBO-opleiding reizen af. In 1997 werd ze aangenomen bij UNIGLOBE (zakelijk reisbureau) en won daar uiteindelijk in 2004 de award als beste Sales Manager Benelux. 

In 2005 besloot Hélène zich als zelfstandig reisadviseur aan te sluiten bij een Engelse franchise-organisatie. Als één van de eerste pioniers bewees zij al in het eerste jaar dat Nederland klaar was voor een dergelijke formule. Ze behaalde een omzet die in de vele jaren daaropvolgend door geen van haar collega's behaald zou worden. Haar omzet ontwikkelde zich sindsdien gestaag en vele awards werden aan haar overhandigd!

Terry zijn zaak hield om economische redenen in 2009 op te bestaan en er moesten (privé) beslissingen worden genomen. In 2012 werd besloten om Hélène haar goedlopende 'winkeltje' samen voort te zetten. Uiteraard waren ze alle jaren ervoor blijven reizen, ook mét de kinderen, en daarnaast reisde Terry zakelijk de hele wereld over.
Zo bezochten zij bijna 100 landen, dus aan ervaring geen enkel gebrek!
In 2013 zijn ze overgestapt naar een jonge Nederlandse Franchise organisatie. Beter ingericht voor de Nederlandse markt en met totale onafhankelijkheid. Vrij om boekingen onder te brengen naar  beste eigen inzicht én bij vertrouwde relaties. 
Inmiddels wordt er op de achtergrond gebouwd aan een team om de groeiende relatiekring nog beter te kunnen bedienen. Daarnaast wordt er binnen de groep waar nodig ondersteuning geboden door collega-specialisten. 

Sinds begin 2018 hebben zij het label cruise-specialisten gekregen en sinds begin 2019 mogen ze tevens het Luxury Travel Consultants voeren. 

De focus ligt vooral op het exclusief samenstellen van mooie reizen voor koppels, gezinnen met kinderen, maar ook grotere families of groepen die samen zo'n onvergetelijke reis willen maken.

Zij noemen het: 'Reizen om vast te houden' 


Aarzel niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen. Zij verheugen zich erop om uw reiswensen om te zetten in prachtig blijvende herinneringen! 

Mogen wij ons aan u voorstellen